Bekerwedstrijd van de week | VV Riel – Irene’58

In Wedstrijd van de week door 013voetbal0 Comments

DISTRICTSBEKER | We lichten één wedstrijd extra uit VV Riel – Irene’58, in de tweede wedstrijd van de poulefase van de KNVB districtsbeker.

De eerste wedstrijdronde van de KNVB districtsbeker is voorbij, zoals al eerder in de voorbeschouwing werd beschreven is het voor veel ploegen een experiment, en kan het bijvoorbeeld nog veel schuiven in de basis elf. Vakantie, het later instromen van spelers, en ook de conditie die vaak nog te wensen overlaat. Rustig toewerken naar de competitie, de beker is leuk, tegen vaak goede tegenstanders kun je zien hoe ver je ploeg is.


Voor onze ‘redactie’ is het ook lastig een keuze te maken, want in de KNVB districtsbeker krijg je zoveel diverse wedstrijden, met allemaal een eigen verhaal. Zo staat dit weekend op het programma: SVG-Haarsteeg. Pieter Elias bij SVG, een echte clubman, en weet wat er speelt bij SVG. Het seizoen van VV ZIGO, ondanks de handhaving in de derde klasse, is er één om snel te vergeten. In het lopende seizoen / voorbereiding gaat het ook niet helemaal lekker. Afgelopen donderdag oefende de ploeg van Rob van Belkom tegen VV Riel en won VV Riel met liefst 1-5! Nog veel werk aan de winkel voor de Tilburgers.

Binnenkort gaan we verder in op het afgelopen seizoen en het nieuwe seizoen, en spreken we met o.a. Goirlenaar en Haarsteeg-trainer Ercument Metin, en WSJ-speler Sander Coehorst, die dus een verleden hebben bij VV ZIGO.


Hoe anders is het in een dorp, weinig verloop, spelers en trainers, en trainers die succes halen. VV Riel is een gezellige dorpsclub, met seizoenen, waarin het schommelt tussen de vierde en vijfde klasse. Verslaggever E. van Hoek volgt VV Riel al seizoenen op de voet, en het zit al seizoenen organisatorisch goed in elkaar. Een goed beleidsplan, van het verleden en voor de toekomst, en daar haalt het ook hele sterke persoonlijkheden van trainers voor binnen. VV Riel trainer Nick van Vugt, promoveerde met deze goede selectie, en komt dit seizoen uit in de vierde klasse en het komt zondag uit tegen derdeklasser Irene’58.Poulewedstrijd 2
Groep 2 39
 

Huidige stand 

Bron: voetbal.nl 

VV Riel-trainer Nick van Vugt gaf een korte voorbeschouwing:

We zitten momenteel nog in een fase van opbouw. Met name op conditioneel, speelwijze en wedstrijdritme opdoen. Wel zien we hierin al steeds meer terug zoals we dit graag willen zien. Door vakanties zijn en zullen we de komende weken nog op een paar posities moeten schuiven, maar dat heeft iedereen in deze fase. Tegen TSVV Merlijn hebben we een degelijke pot gespeeld, alleen kon het in de laatste fase om tot kansen te komen nog stukken beter. TSVV Merlijn kreeg de betere kansen, wij het betere veldspel en wat meer controle. Wij waren de gelukkige die de goal maakten. Verdedigend stond het erg prima en gaven we op enkele momentjes na weinig weg.


Irene’58 is de ploeg die op papier de favoriet is. Wij gaan proberen voor een stuntje te zorgen. De uitgangspositie is mooi door de overwinning op TSVV Merlijn. We verwachten een stevige wedstrijd tegen een fysiek Irene.

Plaats een reactie