Audacia trainer Hans Richters: ‘voorbereiding Audacia verloopt wisselvallig’

In 013voetbal door 013voetbal0 Comments

VOORBEREIDING | Met nog één bekerwedstrijd op het programma, sprak verslaggever E.van Hoek met Audacia trainer Hans Richters over de voorbereiding van Audacia.

 

Hans Richters aan het woord…

De voorbereiding loopt voor Audacia wisselvallig. Van hele goede partijen tegen SDO en ZIGO, liepen we ook tegen nederlagen aan tegen Trinitas Oisterwijk en VCB. Tegen SVSOS in de laatste bekerwedstrijd was ik teleurgesteld. Dit alles heeft ook te maken met de smalle selectie die we hebben, maar daar gaan wij het allerbeste uit halen. Dat doen we met meerdere mensen die zich aan de technische staf hebben verbonden. We hebben nu in de persoon van Marc Jansen iemand gevonden die de keepers onder handen gaat nemen, zodat die ook de juiste aandacht krijgen. Aan de sfeer binnen de selectie is geen gebrek, dat is allemaal super en ik heb ook plezier in de trainingen. 


Waar we wel naar toe moeten is dat we alle duels aan moeten gaan om te winnen en dat we de juiste mensen in balbezit gaan krijgen.We zijn overgestapt op een ander systeem van voetballen en dat is een proces waar we iedere keer weer van moeten leren. Dat doen we ook zeer zeker, maar het gaat niet om 11 basisspelers, het gaat om iedere speler die in aanmerking komt voor de selectie van Audacia. Dus al met al zijn we op de goede weg, maar het gaat nog met horten en stoten. Voor ons is het straks belangrijk dat die pieken en dalen minder groot worden en dat we meer stabiliteit in het team gaan krijgen en dat gaat gebeuren, want ze willen we! Ik ben wel zeer tevreden over de bereidwilligheid van andere teams en spelers die ons graag willen helpen. Ik heb nu alle teams van Audacia al zien spelen en daar zitten zeker spelers bij die wij in de selectie kunnen gebruiken,  net zoals van de JO-19. Dus wie weet hoe sterk wij dit seizoen nog voor de dag kunnen gaan komen, maar dat moet wel nog liever structureel gaan worden op den duur.


 

Plaats een reactie