Afsluiting eerste seizoenshelft.

In 013voetbal door 013voetbal0 Comments


De eerste seizoenshelft zit er weer op…Wat is het voorbij gevlogen, en kom je soms oren en ogen tekort om alles te volgen, en dat samen met de redactie van 013voetbal.nl. We blikken in het kort terug op de eerste seizoenshelft.

REGIO 013-CUP:
Wat is er elk seizoen veel belangstelling voor onze 013-CUP. Wij als organisatie zijn ontzettend trots, ons eigen platform. Trainers hebben de mogelijkheid om te spelen met verschillende spelers en jeugd de kans te geven. Want een seizoen duurt lang, met heel veel wedstrijden. Aangezien de 013-CUP zich nog in de poulefase bevindt, mogen er altijd nog veranderingen ingebracht worden.  Na de winterstop zullen ook 8 vrouwenteams deelnemen aan de 013-CUP, we draaien in 2 poules een ‘pilot’ en laten we hopen dat de goede lijn wordt doorgezet met meerdere teams in het nieuwe seizoen. Dat betekent dat op de finaledag, jaarlijkse afsluiting van 013voetbal.nl ook een finale is voor de vrouwen, met uiteraard ook een leuke en passende hoofdprijs. We kunnen alvast verklappen dat deze ‘grote’ dag voor de organisatie gaat plaatsvinden op zaterdag 30 mei 2020 en op sportpark Zeshoeven van SvSSS. In eerste instantie zou dit op vrijdag 29 mei 2020 plaatsvinden, maar vanwege het pinksterweekend zullen eventuele nacompetitiewedstrijden pas op de maandag gespeeld gaan worden en zaterdag is voor de organisatie een geschiktere dag, ook gezien het feit dat er dit seizoen 2 finales gespeeld gaan worden. De tijdschema en volledige programma van deze feestelijke dag, met o.a. ook de ‘013’ voetbalverkiezingen volgen zo snel mogelijk in het nieuwe jaar.


De competitie:
Elke vereniging heeft zijn eigen verhaal, en dat is mooi om te volgen. Zo proberen we als organisatie, ook meer de weg in te zetten, van in gesprek met… Martijn van Wanrooij, Werner Cools, het zijn nog maar een paar voorbeelden, waar we graag de lijn in willen doorzetten in de tweede seizoenshelft met gesprekken en interviews, en bijvoorbeeld ook het warme ontvangst bij SVG met Pieter Elias, Nick van Vugt gaat graag nog seizoen door bij VV Riel, net als Richard de Beer bij VV Viola. Wat gaat het goed met TSV Gudok in de competitie, en VV Gilze. Daarbij ondanks de contractverlenging van Tom Heijkoop, zijn het zware tijden voor DESK en FC Tilburg. FC Tilburg trainer Sofus de Rooij stopt aan het einde van het seizoen. Met Sarto-trainer Max Raeven gaat het heel goed, net zoals met GSBW en Jong Brabant. VOAB is net als vorig seizoen één van de best voetballende ploegen, maar laat het ook net als het vorige seizoen nog teveel punten liggen, Trainer Cemal Yilmaz en SvSSS presteren boven verwachting in de tweede klasse H. SC’ t Zand begon redelijk goed aan de competitie, maar staat inmiddels op de twaalfde plek in de eerste klasse C, trainer Jan de Hoon verlengt zijn contract niet, maar heeft zeker goed werk verricht bij de club uit de Reeshof.


KNVB districtsbeker:
TSV Gudok verloor van Brabantia met 1-3, VV Gilze speelde knap gelijk 3-3 tegen SC Everstein, maar verloor via penalty’s,  het zijn twee ploegen die kunnen terugkijken op een geweldige eerst helft van het seizoen. Ook VV Rijen sneuvelde, het verloor van Nemelaer, die sinds dit seizoen ook deelnemen aan onze 013-CUP. VOAB komt nog in actie, de bekerwedstrijd tegen Alem werd afgelast. 14 januari vindt deze wedstrijd plaats. Bij Winst mag VOAB aantreden tegen Achilles Veen.


De eerste seizoenshelft was als verslaggever mooi, dat je verhalen kan typen op gevoel en aanwezig zijn bij vaak leuke wedstrijden in onze regio.
Namens ons gehele team, wensen we u prettige feestdagen en een mooi en gezond 2020.

Op naar een mooie tweede seizoenshelft en zaterdag 30 mei 2020.

Plaats een reactie